×

Anima

Anima är ett nytt svenskt företag som specialiserar sig på smarta, uppkopplade produkter.

Vi åtog oss uppdraget att skapa en film om Anima och deras första produkt, som fortfarande var under utveckling och därför omgärdades av stort hemlighetsmakeri.

Arbetet var en stor utmaning och medförde att vi fick ta ett mindre traditionellt grepp. Istället för att på klassiskt manér gå in på form och design jobbade vi med att förmedla en känsla av Skandinavien och hinta om produktens funktioner.

Vi genomförde ett mycket gediget förarbete med synopsis, manus, bildmanus, location scouting etc. Projektet hade kort deadline och antalet inspelningsdagar var begränsade. Trots SMHI:s löften började snön falla en bit in i inspelningen, vilket gjorde att bildspråket fick styras av det.

För hela projektet krävdes ett ganska stort produktionsteam, varav fem från sexton:nio i rollerna regissör, producent, kameraman (a-foto och b-foto) samt assistent/scripta. Allt filmades med en Arri Alexa cinema-kamera och en DJI Inspire 1-drönare. Ljudläggning och övrig ljuddesign och mix gjordes in-house av sexton:nio.

Making of Anima

Tillbaka till case

Hör av dig!

Slå en signal eller fyll i formuläret.

Telefon

+46 735 920 813

E-post

info@16-9.se

Fields marked with an * are required