OM SERIEN

Idén

Vi på sexton:nio älskar storytelling och har under våra verksamma år träffat många fantastiska människor med historier som går obemärkt förbi. Därför bestämde vi oss för att för att göra något åt saken, och då föddes idén till serien som finansieras helt av oss själva. Vi arbetar med alla steg i produktionerna, från idé och manus till inspelning och redigering.

Vad är en mikrodokumentär?

I en mikrodokumentär berättas historier i ett format som är väl anpassat för sättet som rörlig media konsumeras idag. Det handlar om att dra storytelling till sin spets. Att på några få minuter fånga tittarnas uppmärksamhet, gå in på djupet och skapa känslor som berör och består.

Sociala medier

Twitter / LinkedIn / Facebook

FILMER I SERIEN

Det lilla bageriet med det stora hjärtat

Christer Havung tröttnade på sitt arbete inom reklambranschen och bestämde sig för att göra något helt annat. Utan några förkunskaper bestämde han sig för att starta ett bageri. Han sa upp sig från sitt arbete, flyttade ner till Malmö och började praktisera på några olika bagerier för att lära sig grunderna inom bakning. Efter många nätters slit och provbakningar slogs portarna upp för Bröd & Vänner.

När magkänslan får bestämma

Ellen Ripa har sedan barnsben följt magkänslan och gått sin egen väg. Hon har inte låtit sig styras av andra människor och för det krävs det massvis med mod. Ellen har alltid haft ett intresse för skägg och driver idag sin egen barbershop.

Det perfekta ljudet

Lars Pedersen har alltid haft en stor passion för musik. Som liten kunde han varken sjunga eller spela något instrument, utan valde istället att utforska musikens värld genom att hitta nya artister och band. Under hans ungdom väcktes intresset för HiFi och som tonåring byggde han sin första förstärkare. Med åren har kärleken till ljud och musik bara blivit större och idag driver han Primare, som tillverkar high-end HiFi-produkter.

Längtan till ringen

Elna Nilsson är doktor i kemi och arbetar med förbränningsfysik på Lunds Tekniska högskola. Men hon har också skandinavisk-, europeisk- och världsmästartitel i Thaiboxning. Hon lever för känslan av att vara i ringen och tvekar inte en sekund att träna hårt på tidiga morgnar, sena kvällar och helger. I mångas ögon kan det se ut som uppoffringar men för Elna är det en del av livet

KONTAKTA OSS

Vi välkomnar alla tips och förslag och älskar feedback, speciellt positiv.
Hör gärna av dig till info@16-9