Filmproduktion

Vi vet hur man berättar historier med hjälp av film. Vi arbetar med alla steg i produktionskedjan och kan med vår kompetens inom både journalistik och teknik producera det mesta inom film.

Sexton:nio arbetar med många olika sorts filmproduktioner. Vi arbetar med reklamfilm, företagsfilm, beställningsfilm, produktfilm, videoannonser och webbserier. Vi utför även dokumentation av event, konferenser, sportevenemang och direktsändningar på Facebook, Youtube eller Bambuser.

Företagsfilm

Presentera ditt företag

En företagsfilm på din hemsida eller YouTube-kanal är ett effektivt sätt att visa upp ditt företag och berätta om verksamheten, dess värderingar, mål och visioner. En bra företagsfilm är så pass sevärd att tittaren engageras, oavsett om syftet är intern information, en presentation eller mer säljande extern kommunikation. Detta bygger förtroende och intresse från potentiella kunder.

Dokumentation & streaming

Nå ut till fler

Har du en konferens, seminarie eller utbildning? Kanske en konsert, sportevenemang eller teaterföreställning? Varför inte dokumentera och sprida innehållet till de som inte kunde vara på plats? Vi filmar det åt dig med bra ljud och flera kameror så att allting hörs och syns bra. Självklart kan vi även lägga in Powerpoint, filmer, namnskyltar direkt i inspelningen. Om du vill livestreamar vi det också till Facebook, YouTube, Bambuser eller annan streamingplattform.

Social video/versionering

Video optimerad för sociala medier

Den största utmaningen med film på webben och i sociala medier är att fånga och bibehålla tittarens uppmärksamhet. De som har förmågan att berätta en historia lyckas med detta och får ut mer av sitt budskap. En av våra specialiteter är social video - ett effektivt sätt att berätta historier, förmedla budskap och föra vidare kunskap i ett format som är anpassat för sociala medier som Facebook YouTube.

Videoannonser

Rörliga annonser för social media

Rörlig media är effektivare och berör på djupare plan än text och bild. Videoannonser på sociala medier är ett extremt prisvärt sätt att annonsera. Dessa kan riktas mot en snäv målgrupp och har dessutom verktyg för statistik och analyser. På webben råder andra beteenden än tvn - man måste tänka webb för att optimalt kunna producera film för annonsering på Internet.

Från idé till färdig film

Vi har ett tydligt arbetsflöde som vi använder för filmproduktion, här nedan kommer en förenklad version av vår arbetsprocess.

1. Förproduktion

Att få en känsla.....

Målet under förproduktionen är att lära känna uppdragsgivaren och identifiera behoven som finns. När vi vet vilka behoven är tar vi fram förslag på hur vi på bästa sätt kan berätta historien och anpassa filmen för rätt målgrupp och distributionskanal. Vi arbetar antigen fram ett manus själva eller finns tillgängliga för manusstöd.
Det är viktigt att redan under förproduktionen ta fram en strategi för distributionen. Det kan handla om allt från TV-spottar till de olika sociala kanalerna på webben. Ska en historia berättas på Facebook är det viktigt att skräddarsy innehållet så att det passar både Facebook som plattform och målgruppen som finns där.

2. Produktion

Tystnad, tagning.....

Under själva filmproduktionen arbetar vi systematiskt och noggrant genom hela filmmanuset och fångar de ögonblick som behövs för att berätta historien. Det är viktigt att i förväg ha ett bildmanus och veta vilket bildspråk som ska användas.
Vi har alltid med oss den teknik och filmutrustning som behövas för inspelningen, allt från ljudupptagning och ljus till filmkameror.

3. Postproduktion

Magi skapas.....

Efter avslutad filminspelning sätter vi igång med redigeringen och det är här filmen får sin form. När vi har fått ett ok på redigeringen sätter vi igång med färgkorrigering, grading, grafik, ljuddesign och slutligen leverans i önskat format.
För att nå så många som möjligt med film är det viktigt att skräddarsy den färdiga filmen efter målgrupp och plattform.
Det kan innebära att filmen klipps om i en annan version, textas eller anpassas på annat sätt.
Vi kan optimera filmer för 4K-visning på biograf, visning på iPhone eller allt däremellan.

Hör av dig!

Slå en signal eller fyll i formuläret.

Telefon

+46 735 920 813

E-post

info@16-9.se

Fields marked with an * are required