Webbutveckling – WordPress, SEO, design, konsultation

Vi på sexton:nio har mycket lång erfarenhet av webbutveckling – redan på 90-talet kodade vi hemsidor! En hel del har hänt sedan dess, teknik- och beteendeutvecklingen har gjort att webben är något helt annat idag!

 

Läs mer om de nya utmaningarna och om hur vår webbyrå kan hjälpa er att möta dem!

Wordpress

Lättanvänd hemsidesplattform

I de flesta fall bygger vi våra kunders hemsidor på CMS-plattformen WordPress. CMS står för Content Management System och är helt enkelt det bakomliggande systemet där texter skrivs in, bilder laddas upp etc. Den främsta fördelen, och det är också detta våra kunder påpekar, är att WordPress är väldigt lättanvänt! Detta gör att våra kunder själva kan logga in och ändra bilder och texter utan rädslan att ställa till med något!

WordPress, som i grunden är en bloggplattform, har mognat och blivit en plattform som man kan bygga nästan alla sorts hemsidor på. Tack vare en struktur som tillåter så kallade plugins/tillägg, finns möjligheten att skala upp (bygga ut) efter behov. Ett exempel på detta är restaurangen Mando Steakhouse som vi har utvecklat två plugins åt, läs mer om detta i vårt case om Mando Steakhouse!

SEO - sökordsoptimering

Syns man inte, finns man inte!

Det är meningslöst att bygga en hemsida, om ingen hittar den! Därför är SEO, sökordsoptimering, alltid i fokus när vi sysslar med webbutveckling. WordPress har en bra teknisk grundstruktur som sökmotorer som t.ex. Google och Bing gillar och är därför ett bra fundament att bygga på.

Ingenting är viktigare än själva innehållet – ”content is king”, som bekant. Innehållet måste vara relevant för såväl besökare som sökmotorer. Det är många faktorer som påverkar hur bra en sökmotor rankar en hemsida – allt från antalet ord, valet av ord, rubriksättning, bildtexter till länkar och möjlighet till delning på sociala medier som Facebook, Twitter, LinkedIn etc.

Vi rekommenderar alltid våra kunder att vi tillsammans avsätter tid för att uppnå så bra synlighet och räckvidd som möjligt på webben.

Design

Form & funktion

Det första intrycket är otroligt viktigt för att behålla besökaren på hemsidan. En ful, oinspirerande, buggig eller svårnavigerad hemsida leder oftast till en förlorad, eller i alla fall irriterad, besökare!

Att kombinera estetik med användarvänlighet är bland det svåraste som finns, men det är också av ovanstående anledningar väldigt viktigt! Strukturen är relevant både för att besökare och sökmotorer ska kunna hitta allt innehåll.

För de kunder som redan har en hemsida, brukar vi installera verktyg som gör att vi ser hur användarna rör sig på den befintliga hemsidan. Utifrån detta kan vi designa den nya hemsidan och lyfta fram och tillgängliggöra det innehåll som är av betydelse för besökaren!

Vi har sedan många år tillbaka gjort hemsidorna responsiva, dvs att de anpassar sig beroende på vilken sorts enhet besökaren använder (desktop/platta/smartphone). Vårt favoritramverk för detta är Bootstrap.

Beroende på uppdragsstorlek och prisnivå, kan vi antingen designa in-house eller ta in någon av de designers vi har i vårt nätverk.

Övrigt

Diverse utveckling

Vi jobbar även med övriga utvecklingsuppdrag, t.ex. utveckling av hela system, backends etc.

Några av tekniker/programmeringsspråk/ramverk etc vi oftast arbetar med:

  • Javascript Angular, jQuery, Node
  • PHP Zend, WordPress
  • Databaser MySql, MSSQL
  • Web services REST, SOAP

Övriga specialområden:

  • Streaming video Wowza, videoklienter, codecs, rtmp/http-streaming
  • Adservers Cxense, Adwords, Adtoma Fusion

För större utvecklingsprojekt har vi ett nätverk av programmerare, projektledare, systemvetare, databasexperter med flera.

Hör av dig!

Slå en signal eller fyll i formuläret.

Telefon

+46 735 920 813

E-post

info@16-9.se

Fields marked with an * are required